15 Nisan 2013 Pazartesi

Kaliteli çikolata nasıl olmalıdır?



Kaliteli çikolata beş duyumuza seslenmelidir;

Görünüm: Parlaktır.

Dokunma: Kaliteli çikolata elle tutulursa birkaç saniyede erimeye başlar. Bunun nedenini kakao yağının 34 derecede erimesidir.

Hızlı erime çikolatanın kalitesi için bir göstergedir ve çikolatada yüksek oranda kakaoyağı kullanıldığının kanıtıdır.

Ses:Gerçek çikolata  kırıldığında farklı bir çıtırtı sesi duyulur. Bu kakao yağında bulunan kristallerden kaynaklanır.

Tat: Gerçek çikolatanınen belirgin özelliği dilimizin üstünde pürüzsüz ve yumuşak bir tat bırakmasıdır. Ağzınızda erirken yapışkanlı yağlı bir tat bırakmamalı ve bu aşamada içindeki aromaları da açığa vurmalıdır.

Koku: Çikolatanın içindeki aromaların kokusu hissedilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder